Upute za grafičku pripremu dizajna

Preporučujemo vektorsku grafiku ili vektore u kombinaciji s bitmapama (PDF)

Potrebno je dostaviti samo datoteku koja se tiska (pojedinačnu pripremu, npr. logo) bez slaganja duplikata na arak, impoziciju u željeni broj primjeraka odrađujemo mi prilikom procesiranja (rippanja) datoteke. Info o ukupnoj količini filma dobiti ćete prije samog printanja tj. prilikom dostave ponude.


 • Maksimalna širina otiska na film – 57 cm

 • Kod izračuna potrebne količine filma uzmite u obzir razmak između vizuala (10 - 20 mm)*

 • Minimalna širina linije 0,6 mm ili 1.75 Pts (točaka)

 • Rezolucija min 300 dpi CMYK ili vektorski oblik

 • Izbjegavajte transparentne ili polutransparentne detalje ili uzmite u obzir da ispod svake točke se printa i podložna bijela boja.

 • Određene efekte možete postići i korištenjem rastera

 • Ukoliko dostavljate JPG datoteku ista mora biti „očišćena od pozadine“, otključanih i bez skrivenih slojeva (layer)

 • Svi fajlovi moraju biti dostavljeni kao pozitiv

 • Ne koristiti male postotke boja ili male varijacije kod različitih tonova. Prikaz takvih razlika moguće je vidjeti na ekranu, ali u praksi je potrebno min 10-15% razlike između boje da bi bila vidljiva (npr. između 20 ili 25% crne neće biti vidljiva velika razlika)

*Preporučujemo da između dva vizuala stavljate razmak od 10-20 mm jer se s time drastično olakšava rezanje filma i smanjuje potrebno vrijeme za isto.

UPOZORENJE:

Vaše datoteke će biti puštene u print onako kako ih dostavite, bez dodatne kontrole ili intervencije s naše strane. Molimo da dobro provjerite veličine datoteka, rezolucije, postavke boja. Ukoliko datoteke nisu napravljene u skladu s uputama, reklamacije nakon dostavljenih print materijala neće biti uvažene.

Savjeti za pripremu

Kod izrade datoteka za izradu DTF preslikača potrebno je uzeti u obzir materijal na koji se apliciraju. Recimo kod grubljih ili teksturiranih materijala treba pripaziti na sitna slova, točkice i sl. Ako morate takvu grafiku otisnuti na grublje materijale, u tom slučaju preporučujemo podložni okvir s bojom kako bi se stvorila minimalna potrebna površina za koju će se ljepilo uhvatiti. Također, prilikom ripanja datoteka kod svih color preslikača mi bijelu boju „uvlačimo“ za 0,05 – 0,1 mm kako bi se izbjegle bijele linije podložne bijele boje. U tim situacijama ukoliko ima sitnih tankih bijelih slova, na njih treba dodati minimalno +0,05 mm na postojeću debljinu.

Primjer grafičke pripreme
Vektorska grafika
Vektorska grafika
Upute kako pripremiti datoteku (krivulja, podložna bijela, napust i sl.)

Podložnu bijelu možemo definirati na više načina

 • Ispod svakog pixela boje

 • Ispod svakog vektora u datoteci

 • Iz spotne boje

Okvir

Nakon što nam pošaljete vašu datoteku za tisak i napišete količinu potrebnih vizuala vratiti ćemo vam ponudu za virmansko plaćanje. Ukoliko želite platiti online putem kartičnog plaćanja molimo da to napomenete kako bismo vam uz ponudu mogli generirati i link za plaćanje. Resellerima i stalnim kupcima nudimo mogućnost odgode plaćanja do 30 dana uz sredstva osiguranja (zadužnica, predautorizacija kartica, jamstvo…)